Kalkkuna-mortadellacannellonit
Näissä täytetyissä ja gratinoiduissa cannelloneissa on herkullinen yhdistelmä kevyttä vaaleaa lihaa ja täyteläistä italialaista salamia.
Kalkkuna-mortadellacannellonit
Näissä täytetyissä ja gratinoiduissa cannelloneissa on herkullinen yhdistelmä kevyttä vaaleaa lihaa ja täyteläistä italialaista salamia.
Välineet
Ainekset
150 g kalkkunanrintaa
75 g mortadellaa
500 ml béchamel-kastiketta
25 g salottisipulia
150 g vehnäjauhoja
2 kananmunaa
50 g raastettua parmesaania
ripaus jauhettua muskottipähkinää
3 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Liitä hienolla jauhatuslevyllä varustettu lihamylly yleiskoneeseen, käynnistä yleiskone nopeudella 4 ja jauha salottisipulit, kalkkuna ja mortadella.
Lämmitä 3 ruokalusikallista öljyä paistinpannussa keskilämmöllä ja lisää jauhettu liha. Kuullota pannulla noin 5–8 minuuttia, kunnes seos on täysin pehmennyt ja kosteus haihtunut. Poista pannu liedeltä ja mausta muskotilla, suolalla, pippurilla ja juustoraasteella.
Laita munat, jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.
Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.
Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.
Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Aseta sitten paksuudeksi 4.
Leikkaa pastalevyt noin 10 cm leveiksi neliöiksi. Laita jokaisen neliön keskelle 2 ruokalusikallista täytettä ja kierrä rullaksi, jotta saat 12 täytettyä cannellonia.
Voitele vuoka ja kaada siihen puolet béchamel-kastikkeesta. Laita cannellonit riviin vuokaan ja kaada päälle loput béchamel-kastikkeesta. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Tarjoile kuumana pienen lisukesalaatin kera.
Jos olet kalan ystävä, voit käyttää kalkkunan ja mortadellan sijaan 500 g tuoretta lohifileetä ja noudattaa reseptiä muilta osin.