Skip the navigation

Kalkkuna-mortadellacannellonit

KitchenAid Chef

Näissä täytetyissä ja gratinoiduissa cannelloneissa on herkullinen yhdistelmä kevyttä vaaleaa lihaa ja täyteläistä italialaista salamia.

Import-Recipe - Turkey and mortadella cannelloni

Kalkkuna-mortadellacannellonit

KitchenAid Chef

Näissä täytetyissä ja gratinoiduissa cannelloneissa on herkullinen yhdistelmä kevyttä vaaleaa lihaa ja täyteläistä italialaista salamia.

Välineet

StandMixer
PastaRoller
Valmistelu
45min
Ruoanlaitto
45min
Yhteensä
1h30
Annos
2
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

150 g kalkkunanrintaa

75 g mortadellaa

500 ml béchamel-kastiketta

25 g salottisipulia

150 g vehnäjauhoja

2 kananmunaa

50 g raastettua parmesaania

ripaus jauhettua muskottipähkinää

3 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus rouhittua pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Liitä hienolla jauhatuslevyllä varustettu lihamylly yleiskoneeseen, käynnistä yleiskone nopeudella 4 ja jauha salottisipulit, kalkkuna ja mortadella.

  2. Lämmitä 3 ruokalusikallista öljyä paistinpannussa keskilämmöllä ja lisää jauhettu liha. Kuullota pannulla noin 5–8 minuuttia, kunnes seos on täysin pehmennyt ja kosteus haihtunut. Poista pannu liedeltä ja mausta muskotilla, suolalla, pippurilla ja juustoraasteella.

  3. Laita munat, jauhot ja suola yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä kulho ja taikinakoukku yleiskoneeseen ja käynnistä kone nopeudella 2. Vaivaa 2–3 minuutin ajan. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää muutama lusikallinen vettä yksi kerrallaan.

  4. Ota taikina pois kulhosta ja leikkaa neljään osaan. Tasoittele yksi osa käsin neliönmuotoiseksi levyksi. Laita muut osat muovikelmuun, jotta ne eivät kuivu.

  5. Liitä pastamankeli yleiskoneeseen ja aseta paksuudeksi 1. Käynnistä yleiskone nopeudella 2 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Taita taikina kahtia ja mankeloi se uudelleen. Tee näin useita kertoja, jotta taikina pehmenee hyvin.

  6. Lisää jälleen hieman jauhoja taikinan molemmille puolille, vaihda paksuusasetukseksi 3 ja mankeloi pastataikina pastamankelilla. Aseta sitten paksuudeksi 4.

  7. Leikkaa pastalevyt noin 10 cm leveiksi neliöiksi. Laita jokaisen neliön keskelle 2 ruokalusikallista täytettä ja kierrä rullaksi, jotta saat 12 täytettyä cannellonia.

  8. Voitele vuoka ja kaada siihen puolet béchamel-kastikkeesta. Laita cannellonit riviin vuokaan ja kaada päälle loput béchamel-kastikkeesta. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

  9. Tarjoile kuumana pienen lisukesalaatin kera.

  10. Jos olet kalan ystävä, voit käyttää kalkkunan ja mortadellan sijaan 500 g tuoretta lohifileetä ja noudattaa reseptiä muilta osin.