Kakigori
Tämä suosittu japanilainen jälkiruoka on ihanan virkistävä ja helppo valmistaa.
Kakigori
Tämä suosittu japanilainen jälkiruoka on ihanan virkistävä ja helppo valmistaa.
Välineet
Ainekset
1050 ml vettä
250 g sokeria
450 g eksoottisia hedelmiä (kuten papaija tai keltainen kiivi), kuorittuina ja pilkottuina
3 limeä
75 g kondensoitua maitoa
Vaiheittaiset ohjeet
Valmista jääpalat. Kaada 800 ml vettä muovisiin jäämuotteihin ja anna jäätyä pakastimessa 12–24 tuntia.
Valmista siirappi. Lisää jäljellä oleva vesi (250 ml), hieno sokeri, 3 limen mehu ja pilkotut hedelmät kattilaan. Kiehauta seos, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes siirapin koostumus muistuttaa vaahterasiirappia.
Siivilöi ja anna jäähtyä kokonaan ennen kuin siirrät siirapin suljettavaan pulloon. Säilytä jääkaapissa.
Anna jääpalojen sulaa huoneenlämmössä, kunnes niiden ulkopinta on kiiltävä. Aseta jääpala KitchenAid Shave Ice -lisävarusteeseen, aseta nopeudeksi 10 ja höylää jää pyöreään kuppiin tai kulhoon. Tiivistä jäätä ja kumoa tarjoilukulhoon.
Valuta päälle kylmää siirappia ja kondensoitua maitoa.
Viimeistele annos pilkotuilla hedelmillä ja syötävillä kukilla.