Kahvibrowniet
Onko parempaa yhdistelmää kuin suklaa ja kahvi? Tämä brownie vie kakkukahvit uudelle tasolle.
Kahvibrowniet
Onko parempaa yhdistelmää kuin suklaa ja kahvi? Tämä brownie vie kakkukahvit uudelle tasolle.
Välineet
Ainekset
200 g voita ruskistettuna
2 rkl kaakaojauhetta
200 g tummaa suklaata pilkottuna
3 tl vaniljauutetta
3 kananmunaa
300 g hienoa sokeria
150 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
220 g huoneenlämpöistä voita
400 g siivilöityä tomusokeria
2 tl pikakahvia
2 rkl lämmintä vettä
Vaiheittaiset ohjeet
Valmista tupla-annos espressoa KitchenAidin espressokoneella.
Lisää ruskistettu voi, kaakaojauhe, suklaa, vaniljauute ja espresso tehosekoittimeen, johon on kiinnitetty lankavispilä, ja sekoita nopeudella 6. On normaalia, jos seoksesta ei heti tule täysin tasaista. Laita sivuun ja anna hieman jäähtyä.
Lisää sokeri ja kananmunat tehosekoittimeen, jossa on lankavispilä, ja sekoita nopeudella 6, kunnes seoksen väri muuttuu vaaleammaksi. Laske nopeus asetukseen 4 ja lisää suklaaseos hitaasti joukkoon. Jatka vatkaamista minuutin ajan.
Laske nopeus asetukseen 1 ja lisää jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi, mutta älä sekoita liikaa. Siirrä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 40 minuuttia 170 °C:n esilämmitetyssä uunissa. Ota pelti uunista ja siirrä brownie jäähtymään ritilälle.
Lisää pehmennetty voi ja tomusokeri vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Nosta nopeus hitaasti asetukseen 8. Sekoita tasaiseksi ja kaavi kulhon reunat, jotta kaikki sokeri sekoittuu joukkoon. Liuota pikakahvi lämpimään veteen ja lisää se voikreemiin. Sekoita joukkoon nopeudella 8. Levitä voikreemi jäähtyneiden brownieiden päälle.