Kääretorttu
Vaikka tämä kääretorttu näyttää upealta, sen voi tehdä kuka tahansa kotileipuri.
Kääretorttu
Vaikka tämä kääretorttu näyttää upealta, sen voi tehdä kuka tahansa kotileipuri.
Välineet
Ainekset
5 kananmunaa
1/4 tl suolaa
1/2 tl vaniljauutetta
120 g hienoa sokeria
1/2 tl etikkaa
85 g jauhoja
1 tl leivinjauhoja
50 ml maitoa
50 g öljyä
6 rkl hilloa
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää keltuaiset, suola, vaniljauute ja 50 grammaa sokeria lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 10, kunnes seos on hyvin vaaleaa.
Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset, lisää sitten etikka ja ripottele sekaan hitaasti jäljelle jäänyt hieno sokeri.
Kääntele valkuaiset erittäin varovasti keltuaisten sekaan, kunnes ne ovat juuri sekoittuneet.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, maito ja öljy pienessä kulhossa. Kaada munaseokseen ja kääntele varovasti, kunnes se on sekoittunut.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun paistoastiaan, jonka koko on noin 33 cm x 22 cm. Tasoita taikinan pinta lusikalla. Paista 30 minuuttia 170 asteessa.
Poista kääretorttu heti pelliltä ja irrota leivinpaperi. Leikkaa tarvittaessa kakun reunat täysin suoriksi. Levitä hillo kääretortun päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
Koristele makusi mukaan voikreemillä sekä tuoreilla kukilla ja hedelmillä.