Skip the navigation

Juustokeksit

KitchenAid Chef

Valmista ihanan rapeita juustokeksejä ja hurmaannu erilaisten juustojen herkullisista mauista.

cheese-crackers

Juustokeksit

KitchenAid Chef

Valmista ihanan rapeita juustokeksejä ja hurmaannu erilaisten juustojen herkullisista mauista.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
10min
Kohotusaika
1h
Ruoanlaitto
20min
Yhteensä
1h30
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

130 g vehnäjauhoja

75 g voita

75 g raastettua cheddar-juustoa

75 g raastettua sveitsiläistä juustoa

1/2 tl suolaa

1/4 tl pippuria

25 ml vettä

1/4 tl sormisuolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää jauhot, voi, juustot, suola ja pippuri vatkaimella tai taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes voi on hajonnut herneen kokoisiksi paloiksi ja tahmeaa taikinaa on alkanut muodostua.

  2. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikina alkaa pysyä kasassa. Jos taikina on liian tahmeaa, lisää hieman jauhoja. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää vettä teelusikallinen kerrallaan. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 0,5 cm:n paksuiseksi. Muotoile taikinasta keksejä raviolileikkurilla tai keksimuotilla. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle sormisuolaa. Paista 20 minuuttia 175-asteisessa uunissa, kunnes keksit ovat kullanruskeita.