Juustokeksit
Valmista ihanan rapeita juustokeksejä ja hurmaannu erilaisten juustojen herkullisista mauista.
Juustokeksit
Valmista ihanan rapeita juustokeksejä ja hurmaannu erilaisten juustojen herkullisista mauista.
Välineet
Ainekset
130 g vehnäjauhoja
75 g voita
75 g raastettua cheddar-juustoa
75 g raastettua sveitsiläistä juustoa
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippuria
25 ml vettä
1/4 tl sormisuolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää jauhot, voi, juustot, suola ja pippuri vatkaimella tai taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes voi on hajonnut herneen kokoisiksi paloiksi ja tahmeaa taikinaa on alkanut muodostua.
Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikina alkaa pysyä kasassa. Jos taikina on liian tahmeaa, lisää hieman jauhoja. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää vettä teelusikallinen kerrallaan. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 0,5 cm:n paksuiseksi. Muotoile taikinasta keksejä raviolileikkurilla tai keksimuotilla. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle sormisuolaa. Paista 20 minuuttia 175-asteisessa uunissa, kunnes keksit ovat kullanruskeita.