Skip the navigation

Jouluiset piparkakut

KitchenAid Chef

Valmista piparkakkuja itse helpolla ohjeella.

Import-Recipe - Christmas gingerbread cookies

Jouluiset piparkakut

KitchenAid Chef

Valmista piparkakkuja itse helpolla ohjeella.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
10min
Ruoanlaitto
15min
Yhteensä
25min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

360 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 tl muskottipähkinää

1 tl jauhettua neilikkaa

1 tl kanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

225 g huoneenlämpöistä, pehmeää, suolaamatonta voita

300 g tummaa sokeria

1 kananmuna

pikeeri koristelua varten:

80 g huoneenlämpöistä pastöroitua munanvalkuaista

1 tl sitruunamehua

225 g tomusokeria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Piparkakkujen valmistaminen: kiinnitä yleiskoneeseen siivilä ja vaaka -lisävaruste. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja mausteet kulhoon nopeudella 4. Siirrä sivuun.

  2. Laita voi ja tumma sokeri erilliseen yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen ja vatkaa aineksia nopeudella 4, kunnes seoksen väri muuttuu vaaleammaksi.

  3. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2. Lisää kananmuna ja suola, ja kaavi sekoittumattomat ainekset tarvittaessa kulhon reunoista muovilastalla.

  4. Sekoita, kunnes ainekset ovat hyvin sekoittuneet. Pidä vatkain käynnissä ja lisää siivilöidyt jauhot vähitellen. Sekoita taikinaksi.

  5. Laita taikina kahden muovikelmun palan väliin. Kauli taikina 0,5 cm:n paksuiseksi. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi.

  6. Ota taikina jääkaapista. Irrota päällimmäinen muovikelmu.

  7. Tee haluamasi muotoisia piparkakkuja muottien avulla. Laita leivinpellille leivinpaperi ja nosta piparkakut pellille.

  8. Paista 10–12 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa. Piparkakkujen pitää näyttää kuivilta mutta tuntua pehmeiltä.

  9. Siirrä piparkakut leivinpelliltä jäähtymään ritilälle.

  10. Pikeerin valmistaminen: lisää munanvalkuaiset vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 6, kunnes munanvalkuaiset vaahtoavat. Lisää sitruunamehu.

  11. Lisää tomusokeria vähitellen, kunnes koostumus on sopiva.