Skip the navigation

Jauhelihapiirakka

KitchenAid Chef

Tämä piirakka on umami-makupommi ja täydellinen lohturuoka kylminä päivinä.

mincedmeatpie_thumbnail.jpg

Jauhelihapiirakka

KitchenAid Chef

Tämä piirakka on umami-makupommi ja täydellinen lohturuoka kylminä päivinä.

Välineet

StandMixer
MeatGrinder
Valmistelu
30min
Ruoanlaitto
40min
Yhteensä
1h10
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

175 g pekonia (sianliha) leikattuna keskikokoisiksi paloiksi

250 g porsaan niskaa leikattuna keskikokoisiksi paloiksi

175 g vähärasvaista naudanlihaa leikattuna keskikokoisiksi paloiksi

5 rkl oliiviöljyä

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 pilkottua sipulia

3 viipaloitua valkosipulia

400 g sieniä

120 g purjoa viipaleina

2 oksaa timjamia

2 rkl vehnäjauhoja

150 ml lihalientä

1 rkl soijakastiketta

750 g tavallista voitaikinaa jaettuna kolmeen samankokoiseen osaan

1 kananmunaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Valmistele liha jauhamista varten laittamalla se pakastimeen 30 minuutiksi ennen jauhamista.

  2. Syötä liha hienolla jauhinlevyllä varustetun lihamyllyn läpi nopeudella 4.

  3. Kuumenna 2 ruokalusikallista oliiviöljyä pannulla ja kypsennä liha keskilämmöllä. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Siirrä sivuun.

  4. Kuumenna samalla pannulla loput oliiviöljystä ja lisää sipuli. Kypsennä kaksi minuuttia ja lisää sitten sienet. Anna sienten ruskistua toiselta puolelta ennen sekoittamista. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, timjaminlehdet ja pilkottu purjo. Kypsennä vielä neljä minuuttia.

  5. Laita kypsennetty liha takaisin pannulle ja ripottele päälle jauhoa. Anna jauhojen imeä itseensä hieman nestettä ja lisää sitten lihaliemi ja soijakastike. Anna sakeutua pienellä lämmöllä 10 minuuttia. Aseta sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  6. Kauli kolme osaa voitaikinaa. Levitä yksi pala piirakkavuokaan, leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta ja painele sitten lihatäyte taikinan päälle. Levitä toinen osa voitaikinaa täytteen päälle ja taita reunat alemman taikinakerroksen alle. Leikkaa kolmas osa voitaikinaa kuvioiksi piparimuotilla ja asettele piirakan päälle. Sivele kananmunalla ja tee päälle risti veitsellä, jotta höyry pääsee ulos kypsymisen aikana. Paista 195-asteisessa uunissa 40 minuuttia.