Jäinen mangomargarita
Anna perinteiselle margaritalle trooppinen säväys käyttämällä sen pohjana tuoretta tai pakastettua mangoa.
Jäinen mangomargarita
Anna perinteiselle margaritalle trooppinen säväys käyttämällä sen pohjana tuoretta tai pakastettua mangoa.
Välineet
Ainekset
2 kypsä mango
120 ml tuorepuristettua limen mehua
180 ml silver tequilaa
120 ml triple sec -likööriä
50+25 g erikoishienoa sokeria
700 g jääpaloja
1,5 tl hienoa merisuolaa
1 tl chilijauhetta
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1/2 tl jauhettua cayennepippuria
1 tl limen kuorta
1 lime, leikattuna kuuteen lohkoon
Vaiheittaiset ohjeet
Leikkaa mango viipaleiksi kiven suuntaisesti, irrota hedelmäliha lusikalla ja laita tehosekoittimeen. Leikkaa mahdollisemman paljon jäljellä olevaa hedelmälihaa irti mangon kivestä ja lisää tehosekoittimeen.
Lisää limen mehua, tequilaa, triple sec -likööriä, 50 grammaa sokeria ja jäitä. Sekoita noin 15 sekuntia nopeudella 3, kunnes seos on paksua ja jäähileistä siten, että jäälastuja ei ole jäljellä.
Koristeluun: Ota esille 6 margaritalasia tai pikaria. Sekoita 25 grammaa sokeria, suola, kuivat mausteet ja limen kuori pienessä matalassa kulhossa tai lautasella. Kostuta kunkin lasin reuna limelohkolla. Kasta reuna makeaan ja suolaiseen seokseen pyörittämällä lasia edestakaisin, kunnes reuna on tasaisesti seoksen peitossa. Tee näin jokaisen lasin kohdalla.
Kaada margarita valmisteltuihin laseihin. Koristele limelohkolla. Tarjoile heti.