Italialainen marenkikreemi
Italialainen marenkikreemi on paksu, tasainen ja hieman vähemmän makea voikreemi, joka sopii kakkujen ja kuppikakkujen kuorrutukseen.
Italialainen marenkikreemi
Italialainen marenkikreemi on paksu, tasainen ja hieman vähemmän makea voikreemi, joka sopii kakkujen ja kuppikakkujen kuorrutukseen.
Välineet
Ainekset
4 munanvalkuainen
200 g hienoa sokeria
175 g pehmeää voita
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljauutetta
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää sokeri ja munanvalkuaiset lämmönkestävään kulhoon ja vatkaa vesihauteessa viisi minuuttia, kunnes valkuaiset ovat lämpimiä ja sokeri on sulanut. Seos on valmis, kun et tunne sokerirakeita, kun hierot seosta sormien välissä.
Kaada sokeriseos lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita nopeudella 8, kunnes seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi ja on rakenteeltaan marenkimainen.
Kiinnitä yleiskoneeseen vatkain ja valitse nopeudeksi 6. Lisää seokseen hiljalleen voita: varmista, että jokainen voipala on sekoittunut ennen uuden lisäämistä. Lisää vaniljauute ja suola.