Italialainen kikhernekeitto
Italialainen kikhernekeitto
Välineet
Ainekset
2 rkl extra virgin -oliiviöljyä (varaa lisää koristeluun)
1 1 keskikokoinen keltasipuli karkeasti pilkottuna
1 keskikokoinen porkkana kuorittuna ja pilkottuna
4 pilkottuja valkosipulinkynsiä
2 tl tuoretta rosmariinia silputtuna
merisuolaa
rouhittua mustapippuria
850 g valutettuja ja huuhdeltuja kikherneitä
750 ml kana- tai kasvislientä
sitruunamehua (valinnainen)
Vaiheittaiset ohjeet
Kuumenna yksi ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuli, porkkana, valkosipuli, rosmariini ja ripaus suolaa. Paista niitä kannen alla välillä sekoittaen noin kahdeksan minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät. Poista pannu levyltä.
Kun sipuliseos on jäähtymässä, aseta 40 grammaa kikherneitä sivuun keiton myöhempää koristelua varten. Lisää loput kikherneet, liemi ja sitruunamehu KitchenAidin ARTISAN Power Plus -tehosekoittimen kannuun. Lisää sipuliseos, sulje kansi ja valitse keitto-ohjelma, joka soseuttaa ja lämmittää keiton. Sekoita aineksia, kunnes kone sammuu automaattisesti.
Voit myös yhdistää aineksia tehosekoittimessa ohjeiden mukaisesti, kiinnittää kannen ja kääntää säätimen nopeudelle 1. Kiihdytä nopeutta vähitellen keskinopeuteen (nopeus 10 tai 11). Sekoita, kunnes seos on täysin sileää ja höyryä on noussut noin neljän minuutin ajan.
Keiton pitäisi olla kuumaa. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Koristele kikherneillä, pippurirouheella ja öljyllä. Tarjoile heti.
Säilytys: Anna jäähtyä ja siirrä ilmatiiviiseen astiaan. Säilytä jääkaapissa korkeintaan viisi päivää tai pakastimessa korkeintaan kolme kuukautta.
Sitruuna tuo keittoon hienovaraista pirteyttä. Voit jättää sen pois, jos kaipaat perinteisempää makua.
Kuvaus