Hunaja-timjami-päärynäkeikauskakku
Makeiden karamellisoitujen päärynöiden ja voimakkaan timjamin vastakohta tekee tästä uudesta keikauskakusta vastustamattoman. Kokeile sen valmistamista KitchenAid-yleiskoneen avulla.
Hunaja-timjami-päärynäkeikauskakku
Makeiden karamellisoitujen päärynöiden ja voimakkaan timjamin vastakohta tekee tästä uudesta keikauskakusta vastustamattoman. Kokeile sen valmistamista KitchenAid-yleiskoneen avulla.
Välineet
Ainekset
100 g ruskeaa sokeria
85 g hunajaa (karamellipohjaa varten)
85 g hunajaa (taikinaa varten)
55 g voita (karamellipohjaa varten)
170 g voita (taikinaa varten)
225 g kidesokeria
1 tl vaniljauutetta
240 g vehnäjauhoja
40 g hienoa maissijauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
160 ml piimää
3 suurta kananmunaa
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 180 °C:een. Aseta uunipeltiä alemmalle tasolle folioarkki, sillä kakusta saattaa kuplia yli mehua paistamisen aikana.
Valmista karamellipohja. Sulata voi kattilassa korkealla keskilämmöllä. Kun voi on sulanut, lisää ruskea sokeri ja hunaja ja vatkaa kevyesti, kunnes sokeri liukenee. Anna seoksen kiehahtaa, laita levy keskilämmölle ja pidä kattilaa levyllä vielä minuutti.
Ota kattila pois levyltä, pyöräytä seosta vispilällä ja levitä se tasaisesti 22–24 cm:n pyöreään kakkuvuokaan. Asettele päärynät haluamasi kuvion mukaisesti. Siirrä sivuun.
Sekoita jauhot, maissijauho, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskikokoisessa sekoituskulhossa. Siirrä sivuun. Sekoita piimä, kananmunat ja hunaja yhteen erillisessä pienessä sekoituskulhossa.
Laita voi yleiskoneen kulhoon, kiinnitä vatkainlisävaruste ja vaahdota voita yksi minuutti nopeudella 6. Valitse nopeus 4 ja kaada kidesokeri hitaasti kulhoon. Kun kaikki sokeri on lisätty, valitse nopeus 6 ja vatkaa noin 3 minuuttia, kunnes seos on kevyttä ja kuohkeaa. Lisää vanilja.
Valitse nopeus 2 ja lisää jauhoseosta sekä piimäseosta vuorotellen sekoituskulhoon voin ja sokerin joukkoon. Aloita ja lopeta lisääminen jauhoseoksella. Anna seoksen vatkautua juuri ja juuri tasaiseksi lisäysten välillä. Levitä taikina tasaisesti päärynöiden päälle.
Paista noin 50 minuuttia tai kunnes taikinan keskelle työnnetty hammastikku irtoaa siististi. (Jos kakku on päältä ruskistunut mutta sisältä raaka, voit peittää sen kevyesti foliolla loppuajaksi.)
Ota kakku ulos uunista ja anna sen jäähtyä ritilällä 5 minuuttia, ennen kuin käännät sen ympäri reunalliselle lautaselle (jotta mehut eivät valu yli). Tarjoile kuumana tai kylmänä.