Höylätty acai-jää
Tämä herkullisen trooppinen resepti on täynnä kesän makuja.
Höylätty acai-jää
Tämä herkullisen trooppinen resepti on täynnä kesän makuja.
Välineet
Ainekset
4 jääpalaa
400 g puhdasta makeuttamatonta pakaste acai-massaa, sulatettuna
125 ml vettä
180 ml agavesiirappia tai hunajaa
30 ml sitruunamehua
ripaus suolaa
- pitaijaa
- mangoviipaleita
- granaattiomenan siemeniä
Vaiheittaiset ohjeet
1 päivä ennen: Täytä muottisi vedellä merkkiviivaan asti. Pakasta 12–24 tunnin ajan.
1 päivä ennen: Sulata acai-massa. Soseuta tehosekoittimessa 400 g acaita, 180 ml agavesiirappia, sitruunamehua, 125 ml vettä ja hyppysellinen suolaa, kunnes seos on tasaista. Siivilöi ja anna jäähtyä erittäin kylmäksi jääkaapissa.
Samana päivänä: Tämä resepti vaatii jääpalojen esisulatuksen. Höylää jäätä kulhoon. Kaada acai-siirappia kauttaaltaan jään päälle. Lisää päälle pilkottua pitaijaa, mangoviipaleita, granaattiomenan siemeniä tai mitä tahansa haluamiasi hedelmiä.