Helppo suklaamousse
Helppo suklaamousse on syntisen hyvää.
Helppo suklaamousse
Helppo suklaamousse on syntisen hyvää.
Välineet
Ainekset
120 g pastöroitua munanvalkuaista
80 g tummasuklaahippuja
1 rkl hienoa sokeria
25 g ranskankerma
2 vadelmaa
Vaiheittaiset ohjeet
Kaada munanvalkuaiset yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä lankavispilä. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 10. Vatkaa munanvalkuaisia, kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä huippuja.
Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes vaahto alkaa muodostaa kiinteitä, kuohkeita huippuja.
Sulata suklaahiput mikrossa kovalla lämmöllä noin 30 sekuntia tai kunnes suklaa on sulanut.
Kaada sulatettu suklaa erilliseen kulhoon. Lisää ruokalusikallinen munanvalkuaisvaahtoa sulaan suklaaseen ja sekoita voimakkaasti lastalla.
Toista, kunnes koko munanvalkuaisvaahto on käytetty.
Laita mousse neljään kuppiin tai pieneen kulhoon ja anna asettua jääkaapissa kolme tuntia. Tarjoile ranskankerman ja vadelmien kera.