Skip the navigation

Helppo kesäkurpitsalasagne

KitchenAid Chef

Kun kaipaat kevyempää vaihtoehtoa lasagnelle, tämä kesäkurpitsaversio ei petä.

zucchinilasagna_thumbnail.jpg

Helppo kesäkurpitsalasagne

KitchenAid Chef

Kun kaipaat kevyempää vaihtoehtoa lasagnelle, tämä kesäkurpitsaversio ei petä.

Välineet

StandMixer
SheetCutter
Valmistelu
15min
Ruoanlaitto
35min
Yhteensä
50min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

3 kesäkurpitsaa

3 tl suolaa

1 sipuli

200 g pinaattia

1 rkl oliiviöljyä

750 g ricottaa

1 tl pippuria

1/2 tl muskottipähkinää

90 g pestoa

150 g raastettua emmental-juustoa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Käytä mandoliinia ja ohutta terää ja tee kesäkurpitsasta ohuita nauhoja. Ripottele 2 ruokalusikallista suolaa kesäkurpitsan päälle ja anna levätä 15 minuuttia. Painele talouspaperilla vesi pois kesäkurpitsoista.

  2. Kuutioi sipuli ja kuullota oliiviöljyssä keskilämmöllä. Lisää pinaatti ja kuullota, kunnes se on pehmennyt. Käytä siivilää veden valuttamiseen pinaatista.

  3. Lisää ricotta, 1 tl suolaa, pippuri, muskottipähkinä ja pesto vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

  4. Asettele kerros kesäkurpitsaa uunivuoan pohjalle. Levitä päälle 1/3 ricottaseoksesta ja 1/3 pinaatista. Toista tämä vielä 2 kertaa. Viimeistele kesäkurpitsakerroksella. Ripottele päälle emmental-juustoa.

  5. Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia.