Helppo kesäkurpitsalasagne
Kun kaipaat kevyempää vaihtoehtoa lasagnelle, tämä kesäkurpitsaversio ei petä.
Helppo kesäkurpitsalasagne
Kun kaipaat kevyempää vaihtoehtoa lasagnelle, tämä kesäkurpitsaversio ei petä.
Välineet
Ainekset
3 kesäkurpitsaa
3 tl suolaa
1 sipuli
200 g pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
750 g ricottaa
1 tl pippuria
1/2 tl muskottipähkinää
90 g pestoa
150 g raastettua emmental-juustoa
Vaiheittaiset ohjeet
Käytä mandoliinia ja ohutta terää ja tee kesäkurpitsasta ohuita nauhoja. Ripottele 2 ruokalusikallista suolaa kesäkurpitsan päälle ja anna levätä 15 minuuttia. Painele talouspaperilla vesi pois kesäkurpitsoista.
Kuutioi sipuli ja kuullota oliiviöljyssä keskilämmöllä. Lisää pinaatti ja kuullota, kunnes se on pehmennyt. Käytä siivilää veden valuttamiseen pinaatista.
Lisää ricotta, 1 tl suolaa, pippuri, muskottipähkinä ja pesto vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Asettele kerros kesäkurpitsaa uunivuoan pohjalle. Levitä päälle 1/3 ricottaseoksesta ja 1/3 pinaatista. Toista tämä vielä 2 kertaa. Viimeistele kesäkurpitsakerroksella. Ripottele päälle emmental-juustoa.
Paista 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia.