Hampurilaissämpylät
Unohda kaupan valmissämpylät ja valmista hampurilaissämpylät itse kotona.
Hampurilaissämpylät
Unohda kaupan valmissämpylät ja valmista hampurilaissämpylät itse kotona.
Välineet
Ainekset
400 g 45-tyypin jauhoja
70 ml lämmintä vettä
7 g aktiivista kuivahiivaa
25 g voita, sulatettuna
7 g suolaa
20 g sokeria
90 ml täysmaitoa
2 kananmunaa, vatkattuna
1 munankeltuainen
40 g seesaminsiemeniä
Vaiheittaiset ohjeet
Kaada lämmin vesi kulhoon. Lisää hiiva ja sekoita. Anna levätä 5 minuuttia.
Lisää jauhot, suola ja sokeri taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2 ja sekoita puoli minuuttia.
Lisää sekaan hiivaseos, maito, vatkatut kananmunat ja sulatettu voi. Vaivaa 5 minuuttia nopeudella 2.
Anna taikinan nousta 40 minuuttia kostealla pyyhkeellä peitetyssä kulhossa.
Laita taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä hetki käsin.
Jaa taikina kahdeksaan yhtä suureen osaan.
Muotoile taikina palloiksi ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille. Anna nousta 90 minuuttia.
Sekoita munankeltuaiset pieneen määrään vettä ja voitele sämpylät seoksella. Ripottele sämpylöiden pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista 15–20 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Anna jäähtyä metalliritilällä.