Halloween kurpitsakakku
Tämä oranssilla tuorejuustolla kuorrutettu mehevä kurpitsakakku on taattu syksyn suosikki.
Halloween kurpitsakakku
Tämä oranssilla tuorejuustolla kuorrutettu mehevä kurpitsakakku on taattu syksyn suosikki.
Välineet
Ainekset
300 g nostatusainetta sisältäviä jauhoja
300 g fariinisokeria
2 tl ruokasoodaa
150 g rusinoita
1/2 tl suolaa
4 vatkattua kananmunaa
200 g sulatettua voita
1/2 puristettu appelsiini
400 g kurpitsa, kuorittu
200 g tuorejuustoa
85 g pehmeää voita
100 g tomusokeria
1 appelsiinin kuori
1 rkl appelsiinimehua
4 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä yleiskoneeseen siivilä ja vaaka -lisävaruste. Siivilöi jauhot, sekoitetut mausteet (3 tl), suola ja ruokasooda nopeudella 4. Lisää tumma sokeri ja rusinat.
Kiinnitä vatkain ja sekoita hämmennysnopeudella 30 sekuntia. Lisää vatkatut munat, sulatettu voi ja appelsiinimehu Sekoita nopeudella 4 kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin.
Kiinnitä yleiskoneeseen vihannesleikkuri/-raastinlisävaruste, jossa on keskitasoinen raastinterä. Raasta kurpitsa kulhoon taikinan sekaan nopeudella 4.
Sekoita hyvin muovilastalla.
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa 23 x 23 cm kokoinen leivontavuoka leivinpaperilla.
Kaada taikina vuokaan ja paista 30 minuuttia tai kunnes kakku on kullanruskea. Anna jäähtyä täysin.
Kuorrute: laita tuorejuusto, pehmeä voi, tomusokeri ja appelsiinin kuori ja mehu vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon.
Sekoita, kunnes seos on tasaista ja kermaista.
Levitä kuorrute kakun päälle.