Skip the navigation

Halloween kurpitsakakku

KitchenAid Chef

Tämä oranssilla tuorejuustolla kuorrutettu mehevä kurpitsakakku on taattu syksyn suosikki.

Import-Recipe - Halloween Pumpkin Cake

Halloween kurpitsakakku

KitchenAid Chef

Tämä oranssilla tuorejuustolla kuorrutettu mehevä kurpitsakakku on taattu syksyn suosikki.

Välineet

StandMixer
Sifter
Valmistelu
10min
Ruoanlaitto
30min
Yhteensä
40min
Annos
6
Vaikeustaso
Intermediate

Ainekset

300 g nostatusainetta sisältäviä jauhoja

300 g fariinisokeria

2 tl ruokasoodaa

150 g rusinoita

1/2 tl suolaa

4 vatkattua kananmunaa

200 g sulatettua voita

1/2 puristettu appelsiini

400 g kuorittua myskikurpitsaa

200 g tuorejuustoa

85 g pehmeää voita

100 g tomusokeria

1 appelsiinin kuori

1 rkl appelsiinimehua

4 tl kanelia

2 tl jauhettua inkivääriä

1 tl jauhettua neilikkaa

1/2 tl jauhettua muskottipähkinää

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä yleiskoneeseen siivilä ja vaaka -lisävaruste. Siivilöi jauhot, sekoitetut mausteet (3 tl), suola ja ruokasooda nopeudella 4. Lisää tumma sokeri ja rusinat.

  2. Kiinnitä vatkain ja sekoita hämmennysnopeudella 30 sekuntia. Lisää vatkatut munat, sulatettu voi ja appelsiinimehu Sekoita nopeudella 4 kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin.

  3. Kiinnitä yleiskoneeseen vihannesleikkuri/-raastinlisävaruste, jossa on keskitasoinen raastinterä. Raasta kurpitsa kulhoon taikinan sekaan nopeudella 4.

  4. Sekoita hyvin muovilastalla.

  5. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa 23 x 23 cm kokoinen leivontavuoka leivinpaperilla.

  6. Kaada taikina vuokaan ja paista 30 minuuttia tai kunnes kakku on kullanruskea. Anna jäähtyä täysin.

  7. Kuorrute: laita tuorejuusto, pehmeä voi, tomusokeri ja appelsiinin kuori ja mehu vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon.

  8. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja kermaista.

  9. Levitä kuorrute kakun päälle.