Fenkoli-tomaatti-kurkku-panzanellaleipäsalaatti
Panzanella on toscanalaisen keittiön klassikko, jota on alun perin käytetty tähteiden hyödyntämiseen. Siinä kovettunut leipä käytetään osana herkullista kasvissalaattia.
Fenkoli-tomaatti-kurkku-panzanellaleipäsalaatti
Panzanella on toscanalaisen keittiön klassikko, jota on alun perin käytetty tähteiden hyödyntämiseen. Siinä kovettunut leipä käytetään osana herkullista kasvissalaattia.
Välineet
Ainekset
200 g tomaatteja
1/2 kurkku
1/2 fenkoli
50 g basilikan lehtiä
100 g leipäviipaleita
4 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä
4 rkl valkoviinietikkaa
1/2 rkl merisuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Leikkaa leipäviipaleet isoiksi kuutioiksi (n. 2,5 cm) ja kuivata niitä kiertoilmauunissa 120 asteessa noin 30 minuuttia.
Pese fenkoli, tomaatit ja kurkku huolellisesti ja pilko ne suuriksi paloiksi, jotka mahtuvat monitoimilisäosan syöttösuppiloon.
Liitä kuutiointilevyllä ja -terällä varustettu monitoimilisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita kulho lisäosan alle.
Käynnistä yleiskone nopeudella 3 ja lisää kasvikset yksi kerrallaan painaen varovasti painimella.
Laita keskikokoiseen kulhoon 4 ruokalusikallista öljyä, 4 ruokalusikallista etikkaa, 1/2 ruokalusikallista merisuolaa ja mustapippuria myllystä. Sekoita haarukalla, kunnes suola liukenee.
Lisää leipäkuutiot kasviskuutioiden joukkoon, lisää sitten kokonaiset basilikanlehdet ja lisää mausteseos vähitellen sekoittaen samalla hyvin. Anna salaatin tekeytyä vähintään 15 minuutin ajan ennen tarjoilua.
Tämä raikas ruokalaji paranee entisestään, kun lisäät siihen mozzarellapalasia ja ruokalusikallisen kapriksia.