Espresso Martini appelsiinilla
Kun suosittua Espresso Martini -klassikkojuomaa piristetään appelsiinilla, tuloksena on rohkea sitruksinen versio, jossa yhdistyvät samettinen vodka, täyteläinen kahvi ja appelsiinin kirpeä potku. Käytä alkoholia vastuullisesti.
Espresso Martini appelsiinilla
Kun suosittua Espresso Martini -klassikkojuomaa piristetään appelsiinilla, tuloksena on rohkea sitruksinen versio, jossa yhdistyvät samettinen vodka, täyteläinen kahvi ja appelsiinin kirpeä potku. Käytä alkoholia vastuullisesti.
Välineet
Ainekset
30 ml espressoa
15 ml appelsiinilikööriä (esim. Cointreau)
15 ml kahvilikööriä (esim. Kahlúa)
4 suuria jääpaloja
1 appelsiininkuorta koristeluun
Vaiheittaiset ohjeet
Valmista yksi annos espressoa ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä asettamalla sen jääkaappiin viilenemään.
Lisää jääpaloja cocktailsekoittimen puoliväliin asti. Lisää vodka, jäähtynyt espresso, kahvilikööri ja appelsiinilikööri.
Ravista voimakkaasti noin 15–20 sekuntia, jotta ainekset sekoittuvat kunnolla ja viilenevät.
Siivilöi juoma viilennettyyn martinilasiin ja koristele appelsiinikierteellä.