Dukatove-leivonnaiset vaniljakastikkeen kera
Dukatove-leivonnaiset vaniljakastikkeen kera
Välineet
Ainekset
300+300 ml kädenlämpöistä maitoa
170 g hienoa sokeria
20 g tuorehiivaa
550 g vehnäjauhoja
1 kananmuna
100 ml miedon makuista öljyä
250 ml vispikermaa
1 vaniljatanko
6 munankeltuaista
Vaiheittaiset ohjeet
Dukatoven valmistus: lisää 100 ml maitoa, 25 g sokeria ja hiiva lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita ja anna seistä 5 minuuttia, kunnes pinnalle muodostuu pieniä kuplia.
Kiinnitä siivilä ja vaaka -lisävaruste yleiskoneeseen ja siivilöi jauhot hiivaseokseen nopeudella 1.
Lisää jäljellä oleva maito (200 ml), 25 g sokeria, kananmuna ja öljy taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon ja vaivaa nopeudella 1 viiden minuutin ajan.
Peitä puhtaalla liinalla ja anna kohota lämpimässä noin tunnin ajan tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
Painele taikina litteäksi ja jaa noin 40 gramman palasiksi. Muotoile jokaisesta palasta pallo.
Asettele taikinapallot vierekkäin voidellulle uunipellille ja anna kohota vielä 10 minuutin ajan.
Paista 20 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa kullanruskeiksi.
Vaniljakastikkeen valmistus: lisää kerma, 60 g sokeria, 300 ml maitoa ja vaniljansiemenet kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä hiljalleen, kiehauta ja sammuta sitten levy.
Lisää keltuaiset ja jäljelle jäänyt sokeri kulhoon ja vatkaa.
Vatkaa maitoseos hitaasti munankeltuaisten joukkoon. Kun kaikki ainekset on vatkattu yhteen, siirrä seos uudestaan kattilaan ja vatkaa keskilämmöllä, kunnes kastike kerrostuu lusikan selkäpuolelle.
Tarjoile vaniljakastike dukatoven päällä.