Ceviche
Helppo kesäinen resepti. Tarjoa alkupalana tai tortillasipsien tai riisin kanssa.
Ceviche
Helppo kesäinen resepti. Tarjoa alkupalana tai tortillasipsien tai riisin kanssa.
Välineet
Ainekset
6 limettiä
3/4 punaista chiliä
20 g punasipulia
3/4 tl valkosipuliöljyä
1 + 1/2 tl suolaa
540 g tuoretta valkoista kalaa
1 + 1/2 tomaattia
a handful minttua
150 g mangoa
Vaiheittaiset ohjeet
Purista limeteistä mehu sitruspuristimella nopeudella 6.
Poista chilistä siemenet ja leikkaa pieniksi renkaiksi. Viipaloi sipuli. Lisää chili, sipuli, valkosipuliöljy ja suola limetin mehuun. Raasta limettien kuorta kulhoon.
Paloittele kala 1 x 1 cm:n kuutioiksi ja lisää ne limettimehuseokseen. Sekoita hyvin, peitä kulho foliolla ja anna sen kypsentyä 20 minuutista 8 tuntiin.
Siivilöi kala ennen tarjoilua, mutta säilytä liemi. Kuutioi tomaatti ja mango ja hienonna minttu. Lisää ne cevichen joukkoon, sekoita ja kaada joukkoon hieman lientä maun mukaan. Tarjoile heti.