Skip the navigation

Broileripata

KitchenAid Chef

Tämä herkullinen broileripata pelastaa arki-illan ruoanlaiton.

Import-Recipe - Chicken stew

Broileripata

KitchenAid Chef

Tämä herkullinen broileripata pelastaa arki-illan ruoanlaiton.

Välineet

StandMixer
FoodProcessorAttachment
Valmistelu
15min
Ruoanlaitto
1h30
Yhteensä
1h45
Annos
2
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

2 kanankoipea

1,5 sipulia

1 kynsi valkosipulia

3 porkkanaa

150 g sieniä

3 rkl tomaattipyrettä

4,5 vartta timjamia

4,5 vartta rosmariinia

4,5 rkl voita

3/4 rkl paprikajauhetta

1,5 l kanalientä

50 ml kermaa

ripaus suolaa ja pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Mausta broilerin koipireidet kauttaaltaan suolalla, pippurilla ja paprikalla.

  2. Laita puolet voista pannulle ja lisää koipireidet. Kypsennä koipireisiä molemmin puolin 4–5 minuuttia ja siirrä sitten sivuun.

  3. Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi Kiinnitä yleiskoneeseen kuutiointisarjalla varustettu monitoimikonelisäosa. Työnnä sipuli ja valkosipuli sen läpi nopeudella 4.

  4. Vaihda kuutiointisarja viipalointiterään ja viipaloi porkkanat ja sienet nopeudella 4.

  5. Lisää jäljellä oleva voi pannuun ja kypsennä sipulia ja valkosipulia noin 3 minuuttia.

  6. Sekoita mukaan tomaattipyree, timjami ja rosmariini, ja mausta sitten suolalla ja pippurilla. Lisää porkkanat ja sienet.

  7. Lisää kanaliemi ja laita koipireidet pataan.

  8. Kuumenna broileripata kiehuvaksi. Laita kansi päälle ja anna kypsyä matalalla lämmöllä tunnin ajan.

  9. Sekoita pataan kerma. Tarkista maku ja anna kypsyä ilman kantta 10 minuutin ajan.