Broileripata
Tämä herkullinen broileripata pelastaa arki-illan ruoanlaiton.
Broileripata
Tämä herkullinen broileripata pelastaa arki-illan ruoanlaiton.
Välineet
Ainekset
2 kanankoipea
1,5 sipulia
1 kynsi valkosipulia
3 porkkanaa
150 g sieniä
3 rkl tomaattipyrettä
4,5 vartta timjamia
4,5 vartta rosmariinia
4,5 rkl voita
3/4 rkl paprikajauhetta
1,5 l kanalientä
50 ml kermaa
ripaus suolaa ja pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Mausta broilerin koipireidet kauttaaltaan suolalla, pippurilla ja paprikalla.
Laita puolet voista pannulle ja lisää koipireidet. Kypsennä koipireisiä molemmin puolin 4–5 minuuttia ja siirrä sitten sivuun.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi Kiinnitä yleiskoneeseen kuutiointisarjalla varustettu monitoimikonelisäosa. Työnnä sipuli ja valkosipuli sen läpi nopeudella 4.
Vaihda kuutiointisarja viipalointiterään ja viipaloi porkkanat ja sienet nopeudella 4.
Lisää jäljellä oleva voi pannuun ja kypsennä sipulia ja valkosipulia noin 3 minuuttia.
Sekoita mukaan tomaattipyree, timjami ja rosmariini, ja mausta sitten suolalla ja pippurilla. Lisää porkkanat ja sienet.
Lisää kanaliemi ja laita koipireidet pataan.
Kuumenna broileripata kiehuvaksi. Laita kansi päälle ja anna kypsyä matalalla lämmöllä tunnin ajan.
Sekoita pataan kerma. Tarkista maku ja anna kypsyä ilman kantta 10 minuutin ajan.