Skip the navigation

Broileri- ja hernepiiras

KitchenAid Chef

Tämä broileri-hernepiiras maistuu loistavalta talvisaikaan.

Import-Recipe - Chicken and pea pie

Broileri- ja hernepiiras

KitchenAid Chef

Tämä broileri-hernepiiras maistuu loistavalta talvisaikaan.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
10min
Ruoanlaitto
1h
Yhteensä
1h10
Annos
6
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

400 g vehnäjauhoja

200+55 g suolaamatonta voita kuutioina

3/4+1/2 tl suolaa

70 g lämmintä vettä

2 rkl oliiviöljyä

2 broilerin rintafilettä

1 sipuli

2 vartta selleriä

2 porkkanaa

2 kynttä valkosipulia

15 g jauhoja

310 ml kanalientä

40 g kermaa

1/2 tl timjamia

1/2 tl pippuria

100 g pakasteherneitä

1 kananmuna

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää jauhot, voi ja suola yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen vatkain. Sekoita noin 2 minuuttia nopeudella 2.

  2. Kun taikina on murumaista, vaihda yleiskoneeseen taikinakoukku. Vaivaa taikinaa nopeudella 2 ja lisää vesi vähitellen.

  3. Kun taikina on tasaista, muotoile se palloksi, kiedo talouskelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

  4. Leikkaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat puolikkaat jauhotetulla alustalla. Voitele piirakkavuoka rasvalla ja asettele toinen kaulituista taikinapuolikkaista vuokaan. Leikkaa liika taikina pois vuoan sivuilta.

  5. Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä ja kypsennä broilerin rintafileet.

  6. Laita broilerin rintafileet yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä koneeseen vatkain. Sekoita 2-nopeudella 2 minuuttia, kunnes broileri on ohuina suikaleina.

  7. Kuori ja pilko sipuli. Leikkaa selleri 0,5 cm:n paloiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne kolikoiksi. Hienonna valkosipuli.

  8. Ota suuri paistinpannu, sulata voi keskilämmöllä ja kypsennä sipulia, selleriä, porkkanaa ja valkosipulia noin 6 minuutin ajan.

  9. Ripottele vihannesten päälle jauhoja ja sekoita, kunnes jauho sekoittuu voihin.

  10. Lisää kanaliemi, kerma ja mausteet pannuun ja vatkaa jatkuvasti. Kastikkeen tulisi muuttua paksuksi ja kermaiseksi.

  11. Lisää suikaloitu broileri ja herneet kastikkeeseen. Kypsennä matalalla lämmöllä muutaman minuutin ajan.

  12. Kaada broileritäyte piirakkavuokaan ja peitä vuoka toisella taikinapuolikkaalla. Nipistä taikinapuolikkaat toisiinsa sormilla.

  13. Voitele piiraan kansi kananmunalla ja tee terävällä veitsellä kanteen viiltoja, jotta höyry pääsee poistumaan vuoasta.

  14. Paista piirasta esilämmitetyssä 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.