Bento-lounasrasia: hummusta, kanaa, pitaleipää ja vihanneksia
Japanilaistyylinen lounasrasia on ruokatauon piristys.
Bento-lounasrasia: hummusta, kanaa, pitaleipää ja vihanneksia
Japanilaistyylinen lounasrasia on ruokatauon piristys.
Välineet
Ainekset
2 pitaleipää, paahdettuna ja leikattuna kolmioiksi
1/2 kurkku
10 kirsikkatomaattia
1 kananrintafile
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippuria
200 g säilöttyjä kikherneitä
2 rkl sitruunamehua
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 rkl tahinia
4 rkl kikherneiden lientä
30 ml ekstra neitsyt oliiviöljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita hummusainekset monitoimikoneeseen ja kiinnitä monitoimiterä. Sykäytä, kunnes seos on tasaista.
Lämmitä oliiviöljy paistinpannulla. Mausta broilerin rintafilee suolalla ja pippurilla. Paista fileetä molemmilta puolilta noin 5 minuuttia, kunnes se on kypsä. Anna fileen jäähtyä kokonaan ja paloittele se sitten siivuiksi.
Kiinnitä käännettävä raastin-/viipalointiterä (viipalointipuoli) monitoimikoneeseen ja viipaloi kurkku nopeudella 2.
Täytä bento-lounasrasiat hummuksella, pitaleipäpaloilla, kanapaloilla, kurkun viipaleilla ja kirsikkatomaateilla.