Bataattipannukakut
Kukapa ei pitäisi aamiaispannukakuista? Paksut ja ruokaisat bataattipannukakut ovat täydellinen tapa aloittaa päivä. Niiden hienostunut mausteisuus, keveys ja kuohkeus vie kielen mennessään.
Bataattipannukakut
Kukapa ei pitäisi aamiaispannukakuista? Paksut ja ruokaisat bataattipannukakut ovat täydellinen tapa aloittaa päivä. Niiden hienostunut mausteisuus, keveys ja kuohkeus vie kielen mennessään.
Välineet
Ainekset
250 g keitettyä bataattia
1 banaani
120 ml kuplavettä
150 ml kaurajuomaa
100 g spelttijauhoja
1 rkl chiajauhoa tai -siemeniä
ripaus suolaa
1 rkl puhdistamatonta sokeria tai kookossokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori bataatit, leikkaa suuriksi kuutioiksi ja keitä pehmeiksi.
Valuta ja laita syrjään.
Kuori banaani ja sekoita se kauramaidon kanssa.
Lisää muut ainesosat, laita kansi kiinni ja sekoita jälleen, kunnes seos on tasaista.
Anna taikinan tekeytyä 20 minuutin ajan, jotta kokkareet liukenevat ja chia aktivoituu.
Lämmitä pieni määrä öljyä tarttumattomassa paistinpannussa keskilämmöllä.
Lisää pannulle 2 ruokalusikallista taikinaa pannukakkua kohden ja paista 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Paista loput taikinasta samalla tavalla.
Tarjoile halutessasi marjojen, jogurtin, vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kera.