Bataattimuusi
Voinmakuinen ja makea versio perinteisestä perunamuusista.
Bataattimuusi
Voinmakuinen ja makea versio perinteisestä perunamuusista.
Välineet
Ainekset
1 kg bataatteja
425 g pekaanipähkinöitä
80 g voita
100 ml maitoa
4 rkl vaahterasiirappia
1 tl pippuria
1 tl suolaa
1 tl muskottipähkinää
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori bataatit ja keitä pehmeiksi. Kun bataatit kiehuvat, paahda pekaanipähkinät ja rouhi karkeaksi. Ruskista voita niin, että se alkaa tuoksua paistetulta.
Siirrä keitetyt bataatit sekoituskulhoon ja lisää maito, vaahterasiirappi, pippuri, suola ja muskottipähkinä.
Sekoita nopeudella 2, kunnes bataatit ovat hajonneet täysin. Lisää sitten 3/4 ruskistetusta voista ja pekaanipähkinöistä.
Sekoita nopeudella 2, kunnes voi ja pekaanipähkinät ovat sekoittuneet seokseen.
Siirrä tarjoilukulhoon ja käytä jäljellä oleva voi ja pekaanirouhe viimeistelyyn.