Bataattilastut
Nämä rapeat ja maukkaat bataattilastut ovat täydellinen välipala!
Bataattilastut
Nämä rapeat ja maukkaat bataattilastut ovat täydellinen välipala!
Välineet
Ainekset
3 bataattia
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
Vaiheittaiset ohjeet
Pese ja kuori bataatit. Pienet ja pitkänmalliset bataatit sopivat tarkoitukseen parhaiten.
Kiinnitä yleiskoneeseen vihannesleikkuri/-raastinlisävaruste. Aseta nopeudeksi 4 ja syötä bataatit syöttösuppilon läpi.
Lisää oliiviöljy, suola ja savupaprika bataattiviipaleisiin ja sekoita.
Lämmitä uuni 110 asteeseen. Vuoraa kaksi uunipeltiä alumiinifoliolla, sillä se auttaa tekemään lastuista rapeita. Levitä bataattiviipaleet yhdeksi tasaiseksi kerrokseksi. Laita pellit lämpimään uuniin ja paista tunnin ajan. Ota pellit uunista ja käännä bataattiviipaleet. Paista vielä 45 minuuttia ja käännä ne uudelleen. Paista vielä 15 minuuttia. Anna jäähdytä ja nauti dipin kanssa.
Nämä bataattilastut ovat parhaimmillaan samana päivänä nautittuina.