emeagif
Skip the navigation

Bataatti-porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella

KitchenAid Chef

Kaikki ansaitsevat elämäänsä hieman lisää makeutta. Sitä saat lisäämällä esimerkiksi bataattia porkkanakakkuun.

sweetpotatocarrotcake_wallpaper.jpg

Bataatti-porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella

KitchenAid Chef

Kaikki ansaitsevat elämäänsä hieman lisää makeutta. Sitä saat lisäämällä esimerkiksi bataattia porkkanakakkuun.

Välineet

StandMixer
FoodProcessorAttachment
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
30min
Yhteensä
50min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

2 kuorittuja ja neljänneksiksi leikattuja bataatteja

3 kuorittuja suuria porkkanoita

4 suurta kananmunaa

240 ml kasviöljyä

240 ml piimää

1 tl vaniljauutetta

320 g vehnäjauhoja

200 g sokeria

1 tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua neilikkaa

1 tl jauhettua inkivääriä

1/2 tl maustepippuria

1,5 tl ruokasoodaa

2,5 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

230 g voita

450 g tuorejuustoa

350 ml ranskankermaa

1 vaniljatanko halkaistuna ja siemenet poistettuna

450 g tomusokeria

200 g hienonnettua saksanpähkinää

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Vuoraa kaksi 23 cm:n kakkuvuokaa leivinpaperilla ja suihkuta vuokaspraylla.

  2. Kiinnitä raastinterä monitoimikoneeseen, sulje kansi ja laita bataatit ja porkkanat syöttöputkeen yksi kerrallaan käyttäen laitetta suurella nopeudella. Silppua syöttöpainimen avulla. Kun olet valmis, sammuta laite ja aseta valmis silppu sivuun.

  3. Lisää kananmunat, öljy, vanilja ja piimä vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon ja valitse nopeus 3. Sekoita ja lisää sitten bataatit ja porkkanat ja sekoita ne muihin aineksiin.

  4. Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, sokeri, kaneli, neilikka, inkivääri, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja maustepippuri. Yhdistä kuivat aineet hitaasti kosteisiin ja sekoita käsin lastalla, kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet.

  5. Siirrä taikina vuokiin ja paista 25–30 minuuttia tai kunnes keskusta on kiinteä. Ota pois uunista ja jäähdytä ritilällä.

  6. Valmistaaksesi kuorrutteen, lisää lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon voita, tuorejuustoa, ranskankermaa ja vaniljaa, aseta nopeudeksi 6 ja vatkaa tasaiseksi. Lisää hitaasti tomusokeria, kunnes kuorrute on tasaista. Täytä kerros kuorrutteella ja levitä kuorrutetta myös kakun sivuille ja päälle. Koristele halutessasi pilkotuilla saksanpähkinöillä.