Baklava
Baklavassa hunajainen filo-taikina ja rapea pähkinäsekoitus kohtaavat.
Baklava
Baklavassa hunajainen filo-taikina ja rapea pähkinäsekoitus kohtaavat.
Välineet
Ainekset
1 kg vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 tl etikkaa
550 ml vettä
200 g pistaasipähkinöitä
200 g manteleita
300 g saksanpähkinöitä
170 g sokeria
2 tl kanelia
400 g hunajaa
1 sitruunan puristettu mahu
3 mausteneilikkaa
200 g voita
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää jauhot, suola, etikka ja 300 ml vettä taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon. Käytä sekoitusnopeutta, kunnes aineksista muodostuu taikina.
Jaa taikina yhtä suuriksi palloiksi (noin 24 kpl) ja kauli ne erittäin ohuiksi jauhotetulla pinnalla. Leikkaa taikina käyttämäsi uunipellin kokoiseksi. Siirrä sivuun.
Kaada pistaasit ja mantelit K400-tehosekoittimen kannuun. Murskaa pähkinät pieniksi paloiksi käyttämällä sykäystä 3 kertaa.
Murskaa saksanpähkinät samalla tavalla.
Lisää pähkinät kulhoon ja sekoita joukkoon kaneli ja 50 g sokeria. Siirrä sivuun.
Lisää kattilaan hunaja, 250 ml vettä, 120 g sokeria, kaneli, sitruunamehu ja mausteneilikat. Keitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ja siirrä sekoitus sitten kannuun.
Voitele uunipelti voisulalla ja lisää 6 kerrosta filo-taikinaa. Voitele jokainen taikinakerros voisulalla ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
Ripottele päälle ⅓ pähkinäseoksesta ja toista viimeinen vaihe. Viimeistele kuudella jäljelle jääneellä taikinakerroksella.
Leikkaa baklava timantinmuotoisiksi paloiksi ja paista 160-asteisessa uunissa 1 tunti ja 15 minuuttia.
Ota paistos uunista ja levitä jäähdytetty siirappi heti tasaisesti kuuman baklavan päälle. Anna baklavan jäähtyä kokonaan peittämättä huoneenlämmössä.