Avolasagne paahdetuilla kasviksilla ja yrttiricotalla
Tomaattikastikkeen vaihtaminen kirsikkatomaatteihin ja lasagnen kypsentäminen muualla kuin uunissa tekee tästä reseptistä kevyemmän, kesään sopivan vaihtoehdon.
Avolasagne paahdetuilla kasviksilla ja yrttiricotalla
Tomaattikastikkeen vaihtaminen kirsikkatomaatteihin ja lasagnen kypsentäminen muualla kuin uunissa tekee tästä reseptistä kevyemmän, kesään sopivan vaihtoehdon.
Välineet
Ainekset
- tuorepastaa, jossa on korvattu 1 kananmuna 4 ruokalusikallisella pestoa ja joka on mankeloitu paksuuteen 7
2 pientä kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 fenkoli
250 g kirsikkatomaatteja
4 rkl oliiviöljyä
25 g parmesaania
1 nippu basilikaa tai meiramia
2 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä + lisää pirskotteluun
250 g ricottaa
- suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Levitä pastalevyt jauhotetulle tasolle ja leikkaa ne 12 x 10 cm:n neliöiksi. Keitä pastalevyjä erissä 30 sekunnin ajan runsaassa suolatussa vedessä. Virkistä pastalevyt kastamalla ne kylmään veteen, jossa on seassa hieman oliiviöljyä, ja nosta ne valumaan puhtaiden astiapyyhkeiden päälle. Peitä pastalevyt, jotta ne eivät kuivu ja pysyvät lämpiminä.
Viipaloi kesäkurpitsat, paprikat ja fenkoli vihannesleikkuri- ja raastinlisäosan viipalointiterällä nopeudella 4. Aseta vihannekset paistoastiaan ja kaada päälle oliiviöljyä. Paista vihanneksia 15 minuutin ajan, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää kirsikkatomaatit ja paista vielä 5 minuuttia. Ota paistos pois uunista.
Raasta parmesaanijuusto vihannesleikkuri- ja raastinlisäosan pienellä raastinterällä nopeudella 4. Pilko meirami tai basilika karkeasti. Sekoita parmesaani, meirami tai basilika ja ekstra-neitsytoliiviöljy ricottajuustoon. Mausta maun mukaan.
Aseta jokaiselle lautaselle pastalevy ja sen päälle paahdettuja vihanneksia. Lisää päälle ricottaseosta ja toinen pastalevy. Tee lisää samanlaisia kerroksia ja valuta lopuksi päälle hieman ekstra-neitsytoliiviöljyä. Tarjoile heti.