Appelsiinikakku
Appelsiinikakku on helppo leipoa, ja se maistuu kesäiselle sitrukselle.
Appelsiinikakku
Appelsiinikakku on helppo leipoa, ja se maistuu kesäiselle sitrukselle.
Välineet
Ainekset
4 kananmunaa
200 g hienoa sokeria
120 ml mietoa öljyä
2 appelsiinia
140 g nostatusainetta sisältävää jauhoa
150 g mantelijauhoja
240 ml tuorepuristettua appelsiinimehua
Vaiheittaiset ohjeet
Erottele valkuaiset keltuaisista ja lisää valkuaiset ja hieno sokeri vispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 10 kunnes vaahtoon alkaa muodostua huippuja.
Laske nopeus asetukseen 4 ja lisää öljy, valkuaiset ja kahden appelsiinin kuori. Sekoita tasaiseksi. Laske nopeus asetukseen 1 ja lisää jauho, mantelijauho ja appelsiinimehu, kunnes taikina muodostuu.
Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 40 minuuttia 180 asteessa, kunnes ruokatikkuun ei tartu taikinaa.