Skip the navigation

Appelsiinikakku

KitchenAid Chef

Appelsiinikakku on helppo leipoa, ja se maistuu kesäiselle sitrukselle.

orangecake_thumbnail.jpg

Appelsiinikakku

KitchenAid Chef

Appelsiinikakku on helppo leipoa, ja se maistuu kesäiselle sitrukselle.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
40min
Yhteensä
1h
Annos
6
Vaikeustaso
Intermediate

Ainekset

4 kananmunaa

200 g hienoa sokeria

120 ml mietoa öljyä

2 appelsiinia

140 g nostatusainetta sisältävää jauhoa

150 g mantelijauhoja

240 ml tuorepuristettua appelsiinimehua

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Erottele valkuaiset keltuaisista ja lisää valkuaiset ja hieno sokeri vispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 10 kunnes vaahtoon alkaa muodostua huippuja.

  2. Laske nopeus asetukseen 4 ja lisää öljy, valkuaiset ja kahden appelsiinin kuori. Sekoita tasaiseksi. Laske nopeus asetukseen 1 ja lisää jauho, mantelijauho ja appelsiinimehu, kunnes taikina muodostuu.

  3. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 40 minuuttia 180 asteessa, kunnes ruokatikkuun ei tartu taikinaa.