Vegaaniset aktiivihiilivohvelit spirulina-jauheella
Onko omaperäinen kasvipohjainen ruoka sinun juttusi? Kokeile näitä vegaanisia vohveleita raikkaiden täytteiden kera. Niissä yhdistyvät ravinteikkuus ja maku, ja lisäksi ne näyttävät hyviltä lautasellasi.
Vegaaniset aktiivihiilivohvelit spirulina-jauheella
Onko omaperäinen kasvipohjainen ruoka sinun juttusi? Kokeile näitä vegaanisia vohveleita raikkaiden täytteiden kera. Niissä yhdistyvät ravinteikkuus ja maku, ja lisäksi ne näyttävät hyviltä lautasellasi.
Välineet
Ainekset
2 rkl pellavansiemeniä
5 rkl vettä
160 g vehnänjyvän ytimiä
2 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
4 rkl kookossokeria
1 rkl aktiivihiilijauhetta
180 ml mantelimaitoa
1 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl kookosöljyä, sulatettuna
1/2 vaniljatanko
180 ml kivennäisvettä
100 g kookosjogurttia
1 rkl sinistä spirulinajauhetta
tuoreita kotimaisia marjoja
1 pitaijaa
syötäviä kukkia
Vaiheittaiset ohjeet
Laita pellavansiemenet ja vesi pieneen kulhoon ja anna seoksen levätä vähintään 5 minuuttia, kunnes koostumus muuttuu geelimäiseksi.
Kiinnitä metallinen viljamylly yleiskoneeseen ja lisää vehnänjyvän ytimet. Valitse myllystä hieno jauhatus kääntämällä säätönuppia myötäpäivään hienon jauhatuksen symboliin asti. Aseta viljamyllyn alle kulho keräämään jauhot. Siirrä sivuun.
Kiinnitä yleiskoneeseen siivilä ja vaaka -lisävaruste ja siivilöi jauhot, leivinjauhe, kookossokeri ja suola nopeudella 4. Aseta kulho, jossa on kuivat aineet, sivuun.
Lisää mantelimaito ja omenaviinietikka yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen ja aloita sekoittaminen nopeudella 2. Lisää kookosöljy ja vaniljan siemenet hitaasti joukkoon.
Lisää siivilöity jauhoseos pieninä annoksina. Nosta nopeus 4:ään ja lisää kivennäisvesi ja aktiivihiili. Sekoita, kunnes kokkareet ovat hävinneet.
Valitse vohveliraudan korkea lämpöasetus ja kaada taikinaa muottiin, kunnes se täyttyy. Kuumenna 5–6 minuutin ajan, kunnes vohvelin pinta on rapea.
Sekoita jogurtti ja spirulinajauhe pienessä kulhossa. Tarjoile vohvelit täytteiden kanssa.