Aioli
Kansainvälisesti tunnetuin espanjalainen kastike, joka sopii täydellisesti mustekalan, patatas bravasin tai leivän lisukkeeksi.
Aioli
Kansainvälisesti tunnetuin espanjalainen kastike, joka sopii täydellisesti mustekalan, patatas bravasin tai leivän lisukkeeksi.
Välineet
Ainekset
2 suurta munankeltuaista
250 ml oliiviöljyä
2 rkl hienonnettua valkosipulia
1 sitruunan puristettu mehu
ripaus suolaa
ripaus pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Laita munankeltuaiset ja sitruunan mehu monitoimikoneen kannuun.
Lisää suola ja pippuri.
Sekoita nopeudella 2.
Kaada oliiviöljy hitaasti kannuun erittäin ohuena, tasaisena nauhana, kunnes seos alkaa muuttua kermaiseksi kastikkeeksi.
Sekoita kunnes rakenne muistuttaa kermaista, tasaista majoneesia.
Lisää hienonnettu valkosipuli ja sekoita vielä 10 sekuntia.
Tarjoile esimerkiksi paistettujen mustekalarenkaiden kanssa.