Luumukakku
Tämä helppo, mutta ylellinen kakku saa veden kielelle.
Luumukakku
Tämä helppo, mutta ylellinen kakku saa veden kielelle.
Välineet
Ainekset
115 g pehmeää voita
200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
100 g fariinisokeria
100 g hienoa sokeria
3 kananmunaa
60 g hapankermaa
4 luumua
Vaiheittaiset ohjeet
Laita voi ja sokeri yleiskoneen kulhoon. Kiinnitä vatkain yleiskoneeseen ja vatkaa aineksia nopeudella 4, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Lisää kananmunat ja sekoita 30 sekuntia nopeudella 4.
Lisää jauhot, suola ja leivinjauhe. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4 ja sekoita puoli minuuttia.
Lisää hapankerma ja sekoita nopeudella 2, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Vuoraa leivontavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan.
Puolita luumut ja poista kivet. Viipaloi luumut ja asettele viipaleet taikinan päälle spiraalimaiseksi kuvioksi.
Paista 35–40 minuuttia 175-asteisessa esilämmitetyssä uunissa, kunnes kakku on kullanruskea.
Ripottele jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.