Skip the navigation

Voinko saada vinkkejä leivän valmistamiseen yleiskoneella?

Mikään ei voita kotitekoisen leivän makua ja tuoksua. Tässä on käteviä vinkkejä leivän valmistamiseen yleiskoneella...

Monet haluavat leipoa kotona leipää yleiskoneella. Se on nopeaa ja helppoa, ja rakastat lopputulosta!

Jauhon määrät ja tyypit

On tärkeää, ettet ylitä sekoituskulhon tilavuutta, joten muista lukea suurin sallittu jauhomäärä omistajan oppaasta tai kätevästä oppaastamme Mikä on yleiskoneeseen mahtuvien ainesten enimmäismäärä?

  • Vehnäjauhoja käytettäessä määrä on suurempi.
  • Erikoisjauhoja, kuten täysjyvä- tai leipäjauhoja, käytettäessä määrä on pienempi.

Reseptien/vaivaamisaikojen mukauttaminen

Leivän valmistaminen yleiskoneella on paljon nopeampaa ja vaivattomampaa kuin käsin, joten sinun on ehkä mukautettava suosikkireseptejäsi ja lyhennettävä vaivaamisaikaa huomattavasti.

  • Kahden minuutin vaivaaminen yleiskoneella vastaa 10–12 minuutin vaivaamista käsin.
  • Jos vaivaat liian pitkään, taikina alkaa nousta taikinakoukkua pitkin.
  • Taikinan on oltava pallon muotoinen ja irrottava kulhon reunoista.

Yleiskoneen nopeus

Taikinakoukkua on käytettävä kaikkien hiivaleipätaikinoiden vaivaamiseen nopeudella 2. Jos käytät suurempaa nopeutta, se kuormittaa enemmän yleiskoneen moottoria, ja jos käytät pienempää nopeutta, voima ei riitä kunnolliseen vaivaamiseen.

Etsi inspiraatiota leipäresepteistä.

Aiheeseen liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

yesno