Skip the navigation

Miten kauan taikinaa pitää vaivata ja millä nopeudella?

Jos käytössäsi on KitchenAid-yleiskone, huomaat, että vaivaaminen yleiskoneella sujuu nopeammin kuin käsin, eivätkä kätesi väsy. Katso ohjeet...

Yleiskoneidemme kiertävän sekoitusliikkeen ansiosta sekoittaminen ja vaivaaminen sujuvat nopeammin kuin käsin tai muiden valmistajien yleiskoneilla. Tämän vuoksi useimpien leipätaikinareseptien vaivaaminen nopeutuu, joten saat herkullista kotitekoista leipää entistä nopeammin!

KitchenAid suosittelee, että sovitat suosikkireseptisi Omistajan oppaan aika- ja nopeussuosituksiin, jotta saat parhaat tulokset.

Ohje taikinan vaivaamiseen – aika

  • Vaivaaminen KitchenAid-yleiskoneella 2 minuutin ajan vastaa 10–12 minuutin vaivaamista käsin.
  • KitchenAid ei suosittele leipätaikinan vaivaamista yli 2 minuutin ajan nopeudella 2. Sekoittamisen ja vaivaamisen kokonaisajan tulisi olla enintään 4–6 minuuttia.

Ohje taikinan vaivaamiseen – nopeus

Hiivataikinan vaivaamisessa tulisi käyttää vain nopeutta 2, ei matalampaa eikä korkeampaa asetusta.

Aiheeseen liittyviä yleisiä kysymyksiä

Oliko tästä artikkelista hyötyä?

yesno