Tässä on vinkkejä yleiskoneen raviolitelan käyttöön:
Parhaan pastataikinan valmistaminen
Hyvä pastataikina on kiinteää ja nahkamaista mutta myös taipuisaa. Sen ei pitäisi tarttua sormiin tai murentua ja hajota.
Monet tekijät, kuten kosteus, käytetyn jauhon merkki ja munien koko, voivat vaikuttaa taikinan koostumukseen. Testaa oikea koostumus puristamalla sormien välissä pieni määrä taikinaa yhteen sekoittamisen jälkeen. Jos taikina pysyy yhdessä tarttumatta sormiisi, se on oikeanlaista.
- Jos taikina vaikuttaa liian kuivalta, lisää hieman vettä, jotta taikinan koostumus on oikea. Toista taittelu- ja vaivaamisprosessi.
- Jos taikina vaikuttaa liian kostealta, lisää hieman jauhoja, jotta taikinan koostumus on oikea. Toista taittelu- ja vaivaamisprosessi.
Pastalevyjen valmistaminen
Pastalevyjä voi valmistaa kahdella tapaa:
1. Pastamankelilla
Parhaiden tulosten saavuttamiseksi pastalevyjen valmistamiseen kannattaa käyttää pastamankelia.
- Pastamankelia käytettäessä suositellaan asetusta 4 tai 5.
- Jos raviolityynyt kaulitaan ohuemmaksi, ne voivat revetä täytettäessä.
Leveys: Pastalevyjen on täytettävä raviolimankelin koko leveys, 13,75 cm, jotta uloimmat tyynyrivit kiinnittyvät oikein.
Suorakulmaiset päät: On hyödyllistä leikata pastalevyjen päät suorakulmaisiksi ennen kuin levyt taitetaan keskeltä raviolia valmistettaessa. Tämä johtuu siitä, että jos toinen tai kumpikin pää on vino, päässä olevien raviolitaskujen kummassakin reunassa ei ole pastaa kiinnittämistä varten.
Rakenne: Varmista, että taikina tuntuu kiinteältä ja nahkamaiselta.
- Jos taikina on liian tahmeaa, se voi revetä raviolitelalla käsiteltäessä.
- Jos taikina on liian kuivaa, ravioli ei kiinnity ja reunat voivat jäädä kiinni raviolitelan sivuihin ja revetä.
Kun taikinan pintaan taputellaan jauhoja ennen kuin se kaulitaan raviolitelalla, se liikkuu telassa paljon vaivattomammin.
Raviolin koko: Raviolitela valmistaa kolme raviolia kerralla (poikittain).
- Kun raviolit erotetaan, niiden väliin jäävä pieni pala rei’itettyä taikinaa on irrotettava.
- Raviolit ovat kooltaan noin 4 cm:n neliöitä.
2. Pastalevyjen valmistaminen käsin
Jos sinulla ei ole pastamankelia, voit valmistaa pastalevyjä käsin.
- Pastalevyt on kaulittava 1,56 mm paksuiksi ja 13,75 cm leveiksi, jotta ne kulkevat raviolitelan läpi.
- Katso lisävinkkejä edellä olevasta kohdasta.
Vinkkejä raviolin keittämiseen ja säilyttämiseen
- Erotellut raviolit voidaan keittää heti. Keitä 5,7 litrassa suolattua vettä al dente -kypsyyteen tai melko kiinteäksi, noin 3–4 minuuttia.
- Eroteltuja ravioleja voi säilyttää jääkaapissa seuraavaan päivään. Jos haluat säilyttää ravioleja kauemmin, pakasta ne yksitellen leivinpaperissa. Säilytä niitä pakastimessa tiiviissä astiassa.