Brysselin vohveli
Belgialaiset Brysselin vohvelit ovat ohuita, kevyitä ja kuohkeita.
Brysselin vohveli
Belgialaiset Brysselin vohvelit ovat ohuita, kevyitä ja kuohkeita.
Välineet
Ainekset
100 g sulatettua voita
12 g tuorehiivaa
250 ml lämmintä maitoa
250 ml lämmintä kivennäisvettä
2 kananmunaa eroteltuna
300 g jauhoja
ripaus suolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Kaada lämmin maito ja kivennäisvesi yleiskoneen kulhoon. Murusta hiiva joukkoon. Kiinnitä lankavispilä yleiskoneeseen ja sekoita nopeudella 2, kunnes hiiva on liuennut.
Lisää munankeltuaiset ja sekoita nopeudella 2, kunnes seos on tasaista.
Mittaa jauhot ja suola toiseen kulhoon. Käännä nopeudensäätövipu nopeudelle 2 ja sekoita kuivat ainekset. Kaada maitoseos hitaasti joukkoon.
Kaada sulatettu voi joukkoon ja sekoita vielä minuutin ajan. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 4 ja sekoita neljä minuuttia, kunnes taikina on tasaista.
Kaada munanvalkuaiset uuteen kulhoon ja vispaa niitä nopeudella 8, kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä huippuja.
Käännä nopeudensäätövipu nopeudelle 2 ja ala lisätä taikinaa valkuaisvaahdon sekaan. Sekoita, kunnes taikina on sekoittunut.
Peitä taikina liinalla ja anna sen levätä lämpimässä 30 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta mahdollisimman kuumaksi. Kaada kaksi kauhallista taikinaa vohvelirautaan ja paista, kunnes vohvelit ovat kullanruskeita. Toista, kunnes koko taikina on käytetty. Tarjoile heti.